Cupcake van de week

 

deze week is de cupcake van de week:

 

Triple vanilla cupcakes !!

12 Zachte witte cupcakes

  • 1/2 cup boter (ongezout en zacht)
  • 1 1/4 cups vanille suiker
  • 2 1/4 cups cakebloem (gezeefd voor het afmeten)
  • 3 tl bakpoeder (gezeefd)
  • 1 cup melk (vermengd met 1 tl vanille extract)
  • 4 eiwitten (stijfgeslagen)

Vanille Frosting

  • 1 cup boter (ongezout en op kamertemperatuur)
  • 1 tl vanille extract
  • 1 klein vanille stokje (alleen het merg)
  • 4-6 cups poedersuiker
  • 1/2 cup zware room (mag iets meer zijn)

Decoratie

  • strooisels
Materialen

Cupcakes

  • mengkom
  • mixer
  • siliconen spatel
  • muffinblik
  • papieren bakvormpjes

Botercreme

  • mengkom
  • mixer
  • siliconen spatel

Decoratie

  • spuitzak met 1M spuitmondje

 

Cupcakes maken

  • Verwarm de oven voor op 170*C en plaats in elk kuipje van het muffinblik een papieren bakvormpje.
  • Mix op een gemiddelde snelheid de boter en suiker tot een romige massa.
  • Voeg om en om de bloem en melk toe aan de boter.
  • Schep met de spatel de eiwitten door het beslag.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig tot maximaal de 2/3 van de vakjes over het muffinblik.
  • En bak de cupcakes gaar en lichtbruin in 18 tot 20 minuten, waarbij je het muffinblik na de helft van de baktijd roteert.
  • Mocht je het idee hebben dat de cupcakes eerder gaar zijn, haal ze dan direct uit de oven!
  • Laat de cupcakes afkoelen op het rooster.

Botercreme

  • Mix de boter en het vanille extract in één minuut op een gemiddelde snelheid tot een romige massa.
  • Voeg vervolgens 2 cups poedersuiker toe en mix de massa 2 tot 3 minuten totdat het licht en luchtig wordt.
  • Smeer het vanille merg uit over de frosting en zet daarna de mixer weer één minuutje aan, voeg vervolgens nog 2 cups poedersuiker toe op de laagste snelheid van de mixer.
  • Voeg nu het grootste gedeelte van de zware room toe aan de frosting en mix de massa in 5 tot 7 minuten op hoogste snelheid goed door.
  • Schraap met de spatel tussen door goed langs de bodem en de zijkanten van de mengkom om er zo voor te zorgen dat de ingrediënten goed vermengd worden.
  • Gebruik de botercreme direct zodat hij deze niet knapperig wordt.

Tripple Vanilla Cupcakes

  • Spuit op elke goed afgekoelde cupcakes een mooie 1M swirl en voorzie elke toef nog van wat mooie strooisels