Fruit cupcakes
Bananen cupcakes
ingrediënten
2 + 1/4 kopjes bloem
1 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
¾ van een kopje zachte boter
1 kopje en half kristalsuiker
3 grote eieren
1 en halve theelepel puur vanille extract
2 rijpe bananen die geplet zijn tot puree
3/4 kop zure room
bereiding
Verwarm de oven voor op 175°C. klop in een grote kom de boter en suiker met een elektrische mixer tot een luchtig beslag. Meng in een andere kom de bloem, het bakpoeder en het zout, zet deze kom dan even weg. voeg de eieren ,het vanille extract en de banaan toe aan het eerste mengsel en meng goed. Voeg het bloemmengsel afwisselend met de zure room toe en meng goed maar niet te veel. Giet het mengsel in een ingevette muffinvorm of in papierenvormpjes ( deze moeten niet ingevet worden ). Bak ze 20 – 25 minuten en laat ze dan 10 minuten afkoelen voor het versieren. Kies dan nu eventueel een gepaste frosting
Aardbeien cupcakes
Ingrediënten:
Cupcakes (12 stuks)
- 4 eieren en 2 ei-gelen
- 250 gr boter (kamertemp)
- 150 gr suiker (S2)
- zakje vanille suiker
- 325 gr gezeefde bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 10 el melk
- Snuifje zout
Botercrème
- 100 gr gepureerde aardbeien
- 250 gr boter (kamertemp)
- 100 gr suiker (S0)
Werkwijze:
Cupcakes
- Verwarm de oven voor op175°C en vul een muffin pan met papieren vormpjes.
- Klop de boter met de suiker en het zout romig.
- Klop 1 voor 1 de eieren er doorheen.
- Meng de bloem met het bakpoeder en meng door het botermengsel.
- Giet de melk door het beslag en blijf kloppen tot een homogeen beslag.
- Vul de vormpjes en bak ongeveer 20 minuten. (Hou het goed in de gaten, de ene oven is de andere niet.)
- Haal uit de oven, laat 5 minuten rusten en haal dan de cupcakes uit de muffinpan en laat op een rooster afkoelen.
Botercème
- Klop de boter en de suiker tot een gladde massa.
- Meng de helft van de gepureerde aardbeien door de botercrème tot een homogene massa.
- Spuit een toef op elke cupcake en daarna versieren met wat gepuureerde aarbeien en stukjes aardbei naar wens.
Eetsmakelijk!