Frosting (bovenop de cupcake)

chocolate cupcake frosting

ingrediënten

150 gram zachte boter
250 gram poedersuiker
2 theelepels cacaopoeder
2 theelepels heet water

bereiding

klop de boter en suiker goed samen met een elektrische mixer. eenmaal goed gemeng voeg dan de cacaopoeder en het water toe, klop tot glad en romig.

(alvast) Eetsmakelijk!!

Vanilla cream frosting

ingrediëntenVanilla Cream Frosting

90 g bloem
480 ml melk
400 g roomboter
400 g fijne kristalsuiker
10 ml vanille essence

bereiding

Klop de bloem en het melk samen in een steelpannetje. Aan de kook brengen (goed blijven roeren over de bodem) en 10 – 15 minuten laten doorkoken. Hierna afdekken met bakpapier en af laten koelen tot kamertemperatuur. Boter flink smeuïg en luchtig kloppen. Langzaam de suiker toevoegen en tot slot de vanille. Als alles goed is gemengd de afgekoelde melk/bloemmix erbij en dan 5 minuten op medium/hoog kloppen. Afdekken en 15 minuten (geen minuut langer!!) in de koelkast. De bloem en de melk samen in een pannetje opwarmen. Aan de kook brengen (goed blijven roeren) en 10 minuten tot een kwartiertje laten doorkoken. Daarna van het vuur nemen en bedekken met bakpapier en laten afkoelen. De boter goed opkloppen, suiker en vanille toevoegen. Dan de afgekoelde melkbloem erbij doen en goed opkloppen. Als dat klaar is kan het even terug in de koeling, een kwartiertje (niet te lang want anders gaat de boter weer hard worden en is het moeilijk om op de cupcakejes aan te brengen) Dit kan je natuurlijk kleuren zoals je wilt.

(alvast)Eetsmakelijk!

Chocolate fudge frosting

ingrediënten

12 gram ongezoete chocolade, grof gehakt
150 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
1600 gram banketbakkerijen (in poedervorm of ijsvorming) suiker, gezeefde
2 druppels vanille extract

bereiding

Smelt de chocolade in een roestvrije kom boven een pan met kokend water. eens de chocolade gesmolten is mag je hem van het vuur halen en laten rusten tot hij kamertemperatuur is. klop nu de boter totdat ze romig is. voeg nu de suiker en vanille extract toe en roer totdat je een luchtig beslag krijgt. voeg nu de chocolade toe en roer op een lage snelheid en verhoog langzaam aan de snelheid totdat je een mooi even beslag krijgt.

(alvast)Eetsmakelijk!!

Marshmallow frosting glazuur

ingrediënten

100 gram marshmallows
30 gram poedersuiker
2 eetlepels heet water

bereiding

Stop de marshmallows in een hittebestendige schaal en zet ze 50 sec. in de magnetron op vol vermogen. De marshmallows zijn nu zacht. Neem een lepel en meng de marshmallows tot één geheel. Voeg al roerend poedersuiker toe. Je krijgt nu een erg droog mengsel. Voeg twee eetlepels heet water toe en meng door elkaar. Doe dit eetlepel voor eetlepel totdat je de juiste dikte hebt bereikt. Smeer het glazuur meteen met een lepel over de cupcakes heen. Laat hard worden

(alvast)Eetsmakelijk!!

Begrijp je het niet helemaal kijk hieronder dan de 2 filmpjes waar je heel goed kunt zien hoe je frosting kunt maken en de cakejes!

 

cupcakes bakken staat hierboven               hierboven staat hoe je de frosting maakt.